Camper Roadtrip

De Duitse Alpenroute
De Duitse Alpenroute, of Deutsche Alpenstraße, leidt je 450 kilometer door de bergen van Beieren. De route verbindt het eiland Lindau in de Bodensee met Schönau aan de Königssee en is de oudste vakantieroute van Duitsland. Onderweg kun je genieten van typisch Beierse dorpen en steden, kloosters, kastelen en natuurlijk prachtige berglandschappen. De bergmeren zijn hier glashelder, de uitzichten kilometers ver. Zo slinger je onderweg in 106 bochten de Oberjochpas op, waarbij het uitzicht in elke bocht weer net iets anders is. Ook niet te missen langs de route zijn de kastelen, zoals het wereldberoemde Schloss Neuschwanstein.

De Duitse Sprookjesroute

Treed in de voetsporen van de sprookjesverzamelaars Grimm, twee broers die in 1804 op pad gingen om de mooiste sprookjes te verzamelen in hun boeken. De Duitse Sprookjesroute, of Deutsche Märchenstraße, neemt je in 600 kilometer mee langs de steden en dorpen waar de broers inspiratie opdeden voor hun verhalen. De autoroute begint in Hanau, de geboorteplaats van de broers, en eindigt in Bremen, bekend van het sprookje met de zingende dieren. In sommige van deze dorpjes worden sprookjes, zoals de Rattenvanger van Hamelen, in de zomer nog nagespeeld. De route is ook een aanrader als je geen fan bent van sprookjes. Geniet van de kunst en cultuur en de prachtige natuur langs de route. Veel van deze plaatsen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De Duitse Wijnroute

Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de 83 kilometer lange wijnroute door het Paltserwoud. Je zou het misschien niet verwachten zo dicht bij huis, maar hier groeien naast druiven ook citroenen, vijgen en kiwi’s. Vertrek in Weintor aan de Franse grens en rijd naar Bockenheim in het noorden. De route slingert door pittoreske wijndorpjes en over wijnbergen, met onderweg uiteraard vele mogelijkheden om wijn te proeven. In Bad Dürkheim vind je het grootste wijnvat ter wereld, met een inhoud van 1.7 miljoen liter. Kijk voor vertrek op de Duitse agenda om te weten of je aanwezig kunt zijn bij één van de vele wijnfeesten.

Verder lezen over deze 3 roadtrips door Duitsland? Lees de blog op Travel Diaries >

Huur een camperHuur een auto