Reis in de Kusttram langs de 3 gezelligste Belgische kustplaatsen

Voor een fijne vakantie aan zee met uitgestrekte stranden en gezellige badplaatsen hoef je niet ver van huis. Aan de Belgische kust vind je gezellige badplaatsen, waarvan wij de leukste drie met je delen. Van keuzestress hoef je geen last te hebben, je kunt met de Kusttram zo door naar de volgende badplaats.

1. Knokke-Heist
Dicht tegen de Nederlandse grens ligt de populaire badplaats Knokke-Heist. Deze badplaats wordt dankzij het gezellige centrum, de vele restaurants en winkelstraten ook wel ‘Petit Paris’ genoemd. Hier kun je een culinaire en culturele city trip goed combineren met relaxen op het uitgestrekte strand langs de boulevard. Voor een dagje natuur bezoek je het Zwin, een natuurgebied dat in verbinding staat met de zee, op de grens met Zeeland.

2. Oostende
Oostende is een typische stad, met een gezellig centrum met een ruime keuze aan winkels. Vooral in de zomer is dit een levendige stad met muziek- en kunstevenementen. Gun je voeten wat rust na het shoppen op één van de vele terrassen. Ook met kinderen is er genoeg te doen in Oostende. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Fort Napoleon, Noordzee Aquarium en openluchtmuseum Atlantikwall. In het oosten van de stad kun je genieten van rust en ruimte in het duingebied.

3. Oostduinkerke
Oostduinkerke is de kleinste, rustigste en minst bekende badplaats in dit rijtje. Oostduinkerke voelt dan ook echt aan als een dorp, omgeven door natuur. Je hoeft je hier echter niet te vervelen. Hier wordt nog op authentieke wijze op garnalen gevist: vanaf de rug van een groot paard. Een mooi schouwspel, dat je op vaste tijden kunt aanschouwen. Ook worden hier in de zomer regelmatig markten, muziekevenementen en tentoonstellingen georganiseerd.

Meer tips en inspiratie voor deze zomer?
Download gratis het e-book ‘Op avontuur dichtbij huis’ van Travel Diaries, met inspirerende verhalen en praktische tips over duurzame en verrassende avonturen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk

Boek een hotelhuur een auto