Karsten Winegeart

Ontdek prachtige steden en natuurgebieden op maximaal 100 kilometer van Nederland. Wist je dat er genoeg te beleven is binnen 100 kilometer over de Nederlands-Duitse grens? Deze vijf uitstapjes zijn een aanrader voor mooie avonturen dichtbij huis!

  1. Wandel door de boomtoppen

Loop hoog tussen de bomen op het boomkroonpad in Bad Iburg. Het pad leidt je langs een paar uitzichtplatformen, vanaf waar je een weids uitzicht hebt over het Teutoburger Woud. Leer onderweg over archeologie en natuur. Tijd over? Breng na afloop ook een bezoek aan het nabijgelegen kasteel Iburg.

  1. Bewandel de mooiste bergwandelroute van Duitsland

De 226 kilometer lange Hermannsweg is één van de mooiste bergwandelroutes van Duitsland. De route slingert door het Teutoburger Wald en voert je langs rivieren, door bossen en landerijen en via pittoreske dorpjes. Loop de hele route, of slechts een paar etappes als je minder tijd hebt. Een bezoekje aan de ruige rotsen van de Dörenther klippen is de kleine omweg zeker waard.

  1. Bezoek de stad Bad Bentheim

Midden in Bad Bentheim vind je Burg Bentheim. Loop over de kasteelmuren voor mooie uitzichten en neem binnen in het kasteel een kijkje in het leven vroeger. Lunchen kan op één van de gezellige terrassen, of op een kleedje in het stadspark. Wie even helemaal tot rust wil komen, kan terecht in het wellness resort Bentheimer Mineraltherme.

  1. Het Pablo Picasso museum

Liefhebbers van kunst zullen genieten het Pablo Picasso museum in Münster. In het museum vind je niet alleen vele werken van Picasso zelf, maar ook van zijn creatieve vrienden en tijdsgenoten. Combineer je bezoekje aan het museum met een gratis lesje geschiedenis in het Stadtmuseum of een wandeling van de botanische tuin van kasteel Münster. Even een kopje koffie drinken kan op de sfeervolle terrassen in de Altstadt.

  1. Spoorfietsen in het Hasetal

Ontdek het Hasetal vanaf het spoor, op de fiets. In het dorp Bippen stap je op een speciale fiets, en begin je aan een fietstocht over een acht kilometer lang spoor. Aan het eind van het spoor draai je weer om en fiets je terug naar Bippen en kun je in het nabijgelegen Ankumer Kartoffelhaus genieten van een typisch Duits hapje en drankje.

huur een auto