Roadtrip

De mooiste dorpen en steden in de Ardennen
Begin de route in het dorpje Aywaille, het noordelijkste punt van de roadtrip, op dertig minuten rijden van Luik. Je kunt de TomTom GPS-route volgen om langs alle bezienswaardigheden die we hier noemen te verbinden.

Op de route passeer je vele gezellige dorpen, gebouwd in een stijl die typisch is voor de Ardennen. Elk dorp heeft daarnaast zijn eigen specialiteit. Zo staat Spa bekend om de natuurlijke waterbronnen en het resort, Houffalize om de bierbrouwerij van Achouffe, Bouillon om zijn langgerekte burcht en Dinant om zijn huisjes langs het water. Geniet van een stadwandeling, gevolgd door een drankje op één van de vele gezellige terrasjes.

Natuurlijke bezienswaardigheden in de Ardennen

Op een autoroute door de Ardennen is natuurlijk ook genoeg te beleven in de natuur. Rijd, wandel of fiets door de uitgestrekte dennen- en loofbossen en geniet van de vergezichten vanaf de heuveltoppen. Een uitzichtpunt dat zeker niet mag ontbreken op je lijstje is die in Botassart. Vanaf de heuvel kijk je uit op Le Tombeau du Géant, ‘het graf van de reus’, een heuvel in een bocht van de Semois rivier. Verderop langs de rivier ligt het dorpje Herbeumont, met zijn kasteelruïne op een heuvel. Vanaf de ruïne kun je prachtige wandelingen langs het water maken. Liever onder de grond op avontuur? De Grot van Han is naar zeggen één van de mooiste grotten van Europa.

Andere bezienswaardigheden in de Ardennen

Wijk een klein stukje van de route af voor nog meer bezienswaardigheden. Bezoek de stad Bastenaken, of Bastogne, die in het teken staat van de Slag om de Ardennen. De vele monumenten en musea in de stad geven je een kijkje in de geschiedenis. Bezoek ook de eeuwenoude handelshuizen en het stadshuis van Neufchâteau, gevolgd door een frisse duik in het nabijgelegen meer. Ook de kleinste stad van de Ardennen, Durbuy, is met zijn historische centrum en ligging aan de Ourthe zeker een bezoekje waard.

Meer tips en inspiratie voor deze zomer? Download gratis het e-book ‘Op avontuur dichtbij huis’ van Travel Diaries, met inspirerende verhalen en praktische tips over duurzame en verrassende avonturen in Nederland, Duitsland en België.

Boek hotel in de Ardennen