Hotelspecials

Voor de kustliefhebbers: het Nederlands Kustpad
Wie op het Nederlands Kustpad de routemarkering kwijt is, hoeft niet in paniek te raken. Houd de zee aan je linkerkant (als je van zuid naar noord loopt) en je zit goed. Het Nederlands Kustpad volgt 721 kilometer lang de Nederlandse kust, van Sluis aan de Belgische kust, naar Bad Nieuweschans aan de Duitse grens.

Voor de vogelaars: het Trekvogelpad
Op het 414 kilometer lange Trekvogelpad, loop je in een rechte lijn van het westen naar het oosten van Nederland, waarbij je zoveel mogelijk natuurgebieden doorkruist. Deze natuurgebieden zijn populair bij Nederlandse trekvogels, dus neem je verrekijker en vogelgids mee.

Voor de moderne pelgrims: het Pelgrimspad
Het Pelgrimspad is het begin van de wandelroute naar Santiago de Compostella. Je hoeft natuurlijk niet de hele route naar Spanje af te leggen, de etappes in Nederland zijn op zichzelf ook de moeite waard. Je begint de 466 kilometer lange pelgrimage aan het Amsterdamse Begijnhof, waarna je via Heusden, Den Bosch en Eindhoven naar Maastricht loopt.

Voor de safari-liefhebbers: de Edelherttrail
De Edelherttrail is de nieuwste langeafstandswandeling van Nederland, die eindigt in Duitsland. De 370 kilometer tussen Harderwijk en Monchau is gebaseerd op de route die een edelhert zou nemen om van de Veluwe naar Zuid-Limburg te lopen. Kijk onderweg goed om je heen om herten, zwijnen en dassen te spotten.

Voor de cultuurliefhebbers: het Zuiderzeepad
Wie liever meer cultuur en iets minder natuur tegenkomt op zijn wandeling, loopt het 492 kilometer lange Zuiderzeepad. De route loopt van Enkhuizen, via Amsterdam, naar Stavoren, en passeert onderweg onder andere Hoorn, Volendam, Muiden, Spakenburg, Elburg en Kampen. Je kunt in deze steden en dorpen je hart ophalen met cultuurhistorie.

 

WandelaccessoiresAndere regio's