Eigenlijk heb je niet genoeg aan één lang weekend om alles wat Keulen te bieden heeft te bezoeken. Er zijn keuzes te over in deze bruisende stad! Om het makkelijk te maken hebben we voor jou een leuke reis samengesteld die ook nog aan jouw wensen aan te passen is.

Dag 1

Check in bij het moderne Koncept Hotel zum kostbaren Blut dat aan het gezellige Alter Markt ligt. Het is een historisch plein in de oude binnenstad van Keulen dat vooral bekend staat vanwege het uitgaansleven. Stap de deur van je hotel uit en een keuze aan bierhuizen, restaurants en enkele clubs staat tot jouw beschikking. Het jonge hotel opende zijn deuren in maart 2017 en is van alle digitale gemakken voorzien. Zo kun je lekker snel in- en uitchecken met je smartphone en de deur van jouw kamer openen met een app. Op de kamer tref je een HD flatscreen aan met Apple TV en natuurlijk is er ook gratis snelle Wifi.

Boottocht
Om dag één rustig te beginnen maak je een ontspannen rondvaart van een uur over de Rijn. Ontdek vanaf het water Keulse hoogtepunten en bezienswaardigheden. Maak prachtige foto’s van de historische trekpleisters en bruggen. Kijk onder andere naar de imposante moderne gebouwen, het chocolademuseum van Lindt en de prachtige Dom. Via de luidsprekers aan boord ontvang je informatie in verschillende talen.

Lina Kivaka

Wil je het meeste uit de eerste dag halen dan kan je bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan het Farina Parfummuseum. Je wordt ontvangen door Johann Maria Farina zelf (een acteur in rococo-kostuum). Johan Maria Farina noemde zijn geur Kölnisch wasser als ode aan zijn woonplaats Keulen. Vertaald in het Frans zal het je bekend in de oren klinken: Eau de Cologne. Leer tijdens deze 45 minuten durende tour nog meer over de geschiedenis en geheimen van dit wereldberoemde reukwater. Aan het eind van de rondleiding ontvang je nog een geurig cadeau. Vind je dit te veel voor een eerste dag en ga je liever op eigen houtje door de stad kuieren of een terrasje pakken? Geen probleem! Verwijder deze excursie heel makkelijk uit onze reisplanner.

Met maar liefst ongeveer 3000 horecagelegenheden hoeft uit eten gaan in Keulen geen probleem te zijn. De beste restaurants en cafés in Keulen vind je in de wijken Altstadt, Nord-Altstadt en Sud Altstadt. Het is geen geheim dat veel Duitsers gek op vlees zijn maar ga je liever voor veganistisch of biologisch, dan zijn er voldoende opties. Keulen is ook wat dat betreft met zijn tijd meegegaan. Dat blijkt wel uit de vele uithangborden met vegan en biologisch.

Dag 2
Het gaat een leuke middag en spannende avond worden! Daarom doen we ’s ochtends even rustig aan: slaap lekker uit, ga winkelen of ontbijt bijvoorbeeld op het plein voor het hotel.

Kölsch Beer Brewhouse Tour

’s Middags ga je de stad beter leren kennen aan de hand van een lekker Keuls biertje. Kölsch bier mag alleen Kölsch heten wanneer deze gebrouwen is in Keulen of directe omgeving. Bij deze tour ga je langs vier verschillende ‘brauhausen’ en leer je van een Duitstalige gids van alles over de Keulse levensstijl, het Keulse bier en de geschiedenis van de brouwerijen. Brauhausen zijn typisch Duitse gelegenheden waar je het bier van de brouwerij kunt proeven. Vaak kun je er ook een Duitse lekkernij bestellen zoals bijvoorbeeld een bretzel of schnitzel. Inbegrepen in de tour zijn één Kölsch-bier bij elk brauhaus en bij de laatste gelegenheid een lokale schnaps en een souvenircertificaat. Ga je liever mee met een gids die Engels spreekt? Klik dan in de reisplanner op de knop ‘Excursies’ en zoek daar naar een Engelstalige tour.

 

Fred Moon

Spanning en sensatie in donker Keulen
Voor de avond staat een spannende excursie op het programma. Loop mee door donker Keulen met de fakkel dragende nachtwaker uit de middeleeuwen. Hij leidt je langs historische plaatsen en trakteert je op angstaanjagende verhalen over de vaak spookachtige gebeurtenissen die hij als beschermer van de stad heeft meegemaakt.

Dag 3

Op dag drie hebben wij verschillende leuke uitstapjes voor jou in de reisplanner gezet waar je alleen nog maar uit hoeft te kiezen. Op deze manier kan je de laatste dag zelf kijken wat je nog graag wilt doen. Misschien wil je nog, samen met jouw geliefde, een liefdesslotje aan de Hohenzollernbrücke hangen en de sleutel in de Rijn gooien. Teveel gegeten en gedronken dit weekend en wil je nog wat calorieën verbranden? Beklim dan de torens van de kathedraal en wordt na ongeveer 500 treden beloond met een prachtig uitzicht over de stad op nog net geen 100 meter hoogte.  Kaartjes zijn te verkrijgen bij de entree van de kerk. Deze en nog veel meer tips hebben wij voor jou vastgelegd in de reisplanner.

Anne and David

Deze reis maken?

Je kunt deze voorbeeldreis direct boeken, maar ook nog heel makkelijk zelf aanpassingen doen om de reis helemaal naar wens te maken. Klik op hotel, excursies of sights en zie wat de mogelijkheden zijn. Makkelijker kan bijna niet!

Boek deze reis