De Route des Crêtes van de Vogezen
Er zijn in Frankrijk meerdere panoramawegen die Route des Crêtes heten. De 88 kilometer lange Route des Crêtes van de Vogezen voert je met de auto langs de mooiste en hoogste uitzichtpunten van het gebergte. De route loopt tussen Col du Bonhomme in het noorden en Cernay in het zuiden.

Meren langs de Route des Crêtes
Veel van de meren langs de Route des Crêtes liggen verscholen in de bossen. Voor Lac de la Lauch moet je even een stukje omrijden, maar dat is het door vele tinten groen omgeven meer, zeker waard. Het Lac de la Lande zie je vanaf de route als een glinstering tussen de donkergroene bomen liggen. Verderop langs de route ligt een meer dat er weer totaal anders uitziet: het Lac de Kruth, waar je mooi omheen kunt wandelen. Vervelen gaan de meren langs deze route dus zeker niet.

De mooiste uitzichtpunten in de Vogezen

Het hoogste punt in de Vogezen is de top van de Grand Ballon, op 1424 meter hoogte. De berg heeft zijn naam te danken aan zijn top, die bijna zo rond als een ballon is. Je kunt vanaf de autoroute in een half uur naar de top lopen. Een andere berg met fantastisch uitzicht is de Hohneck (1364 meter hoog). Via een slingerweg rijd je met de auto naar de top, vanaf waar je een weids uitzicht over de Elzas, het Zwarte Woud, de Jura en de Alpen hebt.

Wandelen langs de Route des Crêtes

Vanaf vrijwel elk punt langs de panoramaroute kun je mooi wandelen. Loop bijvoorbeeld vanaf Lac Blanc naar Tanet Gazon du Faing, een hoogvlakte bedekt met gras en heide en omgeven door glooiende bergen. De wandelroute vanaf Col de la Schlucht is geen makkelijke, maar wel een heel mooie. Volgens velen is dit de mooiste wandelroute in de Vogezen, vanwege de rotshellingen, groene weides en prachtige uitzichten over de bergen en een deel van de Route des Crêtes.

Ecodesign outdoor accessoires

Meer tips en inspiratie? Download gratis het e-book ‘Op avontuur dichtbij huis’ van Travel Diaries, met inspirerende verhalen en praktische tips over duurzame en verrassende avonturen in Nederland, Duitsland en België.