De Waddeneilanden zijn prachtig! Het liefst zou je deze allemaal wel eens willen bezoeken, en dat kan! Combineer meerdere eilanden en ga eilandhoppen! Geniet van dit stukje werelderfgoed met vrienden, het gezin, familie of met een gezellige groepsreis. Waddenhoppen is het nieuwe backpacken in Nederland!

Wad is het mooi!

Veel mensen zijn wel een keer op de Waddeneilanden geweest, maar ben je wel eens van eiland naar eiland gehopt? Hoogstwaarschijnlijk niet, er zijn namelijk nauwelijks verbindingen tussen de eilanden. Bij Waddenhop reis je met een gezelschap en is oversteken naar een ander eiland goed te organiseren. Per ferry, speedboot, excursieboot of zeilboot vaar je bij vloed over het Wad en bezoek in één vakantie Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Een combinatie van bijvoorbeeld drie of vier eilanden is ook mogelijk. Kies uit een verschillende vakanties, die allemaal tussen de zes en elf nachten weg zijn.

Groepsreis voor de actieve reiziger

Wil je nieuwe mensen leren kennen? Ga eilandhoppen met een groepsreis! Ontmoet leeftijdsgenoten of boek een singlereis en beleef samen de Wadden. Er wordt altijd gezocht naar de beste balans tussen individuele vrijheid en gezellig samen zijn! Tijdens je vakantie zijn er verschillende activiteiten die georganiseerd worden. Denk hierbij aan een waddenzwerftocht met lokale eilandbewoners, een dagelijks ontbijt en een gezellig kampvuur met lokale biertjes. Er is genoeg ruimte om zelf de eilanden te ontdekken. Fietsverhuur is op bijna elk eiland inbegrepen of anders bij te boeken. Je kunt ook diverse activiteiten bijboeken zoals golfsurfen, paardrijden, blokarten en nog veel meer!

Overnachting op campings in de natuur

Bij voorkeur overnacht je in het zomerseizoen op campings in de natuur, waar je slaapt in vooropgezette tenten. Je hebt zelf de keuze uit een basic of luxe tent. Er wordt op de campings beperkt gebruik gemaakt van energievoorzieningen en waterverspillende voorzieningen. Op Vlieland slaap je bijvoorbeeld op camping Stortemelk, waar de eigenaren duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. De camping is opgezet in harmonie met het duingebied waar het gelegen is. Op Terschelling overnacht je in de natuur op een kampeerveld van Staatsbosbeheer, die beheerd wordt door boswachters. En op Ameland verblijf je op Vakantiepark Klein Vaarwater, één van de koplopers als het gaat om verduurzaming van toeristische bedrijven. Het kleine beetje energie dat hier gebruikt wordt is duurzaam opgewekt! Echt slapen op het Wad? Bij één van de groepsreizen is droogvallen en overnachten op het Wad mogelijk. Je slaapt dan op een historisch zeilschip!

Duurzaam reizen

Waddenhop wil een positieve bijdrage leveren aan herstel en het in stand houden en bevorderen van biodiversiteit in het Waddengebied. Zij vinden het belangrijk dat de ecologische voetafdruk die je achterlaat tijdens je vakantie op de Waddeneilanden minimaal is. Deze mag niet hoger zijn dan wanneer je thuis zou blijven. Lees op de website van Waddenhop meer over hun visie op duurzaam reizen in het Waddengebied en hoe zij daar in de praktijk mee omgaan.

Avontuurlijk reizen dichtbij huis! Je hoeft echt niet in het vliegtuig te stappen naar de andere kant van de wereld om te genieten van ongerepte natuur, ontmoetingen met eilandbewoners, mooie stranden en spannende activiteiten. Het kan gewoon op ’t Wad! 

Wil je ook een keer eilandhoppen? Boek je reis op www.waddenhop.com en krijg 50 euro korting met de code ‘Transavia’.  

Lees ook: Vlieland, mooier wordt het niet