Ontdek een wereld vol avontuurlijke vliegtuigactie in Luchtvaartmuseum Aviodrome! Het museum is voor jong en oud een fantastisch uitje! Bewonder meer dan honderd oude en nieuwe vliegtoestellen, binnen en in de buitenlucht. Stap aan boord van een Boeing 747 of voel je een echte piloot in de flight simulator!

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Een uitgebreide collectie

De collectie van Aviodrome bestaat uit de mooiste juwelen uit de luchtvaartgeschiedenis. Ken jij de Junkers 52, Uiver, Fokker Spin en Lockheed Constellation al? Deze staan opgesteld in het museum en de buitenexpositie. Een aantal vliegtuigen kun je ook vanbinnen bekijken, maar dat is nog niet alles! Vanuit de nostalgische verkeerstoren is het zicht op de start- en landingsbaan van Lelystad Airport! Meerdere malen per dag zijn er gratis rondleidingen. De vrijwilligers nemen je vol enthousiasme mee in de wereld van vliegtuigen en de luchtvaart van toen en nu.

4D-filmtheater

Klaar om door de wolken te vliegen? In het 4D-filmtheater van Luchtvaartmuseum Aviodrome worden al je zintuigen op scherp gezet. Beleef een spannende vlucht waarin je zelfs regen en koude golfstromen voelt.

Voor wie de smaak te pakken heeft is er ook een piloten- en stewardessenopleiding. Voer alle opdrachten succesvol uit en ga naar huis met een vliegbrevet!

Denise van Kolthoorn

Klaar om op te stijgen

Droom je ervan om zelf vlieguren te maken? Ontstijg je bezoek aan Aviodrome en beleef het fantastische gevoel van door de lucht vliegen. Luchtvaartmuseum Aviodrome brengt je graag in contact met verschillende aanbieders van rondvluchten en vluchten met historische vliegtuigen.

Het is bij Aviodrome mogelijk om in verschillende vliegtuigen een rondvlucht te maken. Er zijn meerdere aanbieders waar Aviodrome mee samenwerkt. Zo kun je een rondvlucht maken in de Cessna 172, Fokker Four en de Koninklijke DC-3 Dakota!

Denise van Kolthoorn

Heb jij stalen zenuwen?  Sla je vleugels uit bij Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad!

Lees ook: Groeten vanuit Dronten!