Duurzaam op reis: het begint met deze gadgets
6x milieuvriendelijke reisaccessoires

‘Take nothing but memories, leave nothing but footprints.’ Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wil jij duurzaam op reis? Deze reisgadgets maken het alvast een stuk gemakkelijker.

Water filteren met LifeStraw
Water is van levensbelang tijdens lange tochten door de bergen of andere onherbergzame gebieden. Vaak is het echter moeilijk om drinkbaar water te vinden. De oplossing hiervoor is het filtersysteem van LifeStraw. De filter is ingebouwd in een soort rietje, waardoor je veilig vervuild water kan drinken.

Hervulbare mini-flesjes
Wil je je eigen shampoo en conditioner meenemen op reis? Giet ze dan over in herbruikbare en milieuvriendelijke flacons. Zo zijn er de siliconen exemplaren van GoToob, met een grote opening waardoor ze gemakkelijk te reinigen en te vullen zijn.

Herbruikbare shopper
Neem een boodschappentas mee die je gemakkelijk kan opvouwen, zodat je geen plastic tasjes hoeft te gebruiken. De kleurrijke Parashopper Relaxzz-tassen zijn gemaakt van parachutestof in een klein atelier in Indonesië, van de resten stof die overblijven bij de productie van hangmatten.

Herbruikbare drinkflessen en food containers
Plastic flessen zijn niet meer van deze tijd. Zorg dus dat je altijd een hervulbare drinkfles bij hebt. Keuze in overvloed. Zo zijn er de roestvrijstalen water- en thermoflessen van Mizu, die 100% BPA-vrij en duurzaam gemaakt zijn. Deze flessen houden het water wel 24 uur koud. Het merk Klean Kanteen heeft naast mooie flessen in vijftien kleuren, ook handige food containers.

Zonne-energie in je zak
Soms is elektriciteit gewoon onmisbaar. Wanneer je bijvoorbeeld de weg moet zoeken in de jungle, is het fijn om licht te hebben. Ook zijn smartphones soms nodig om te navigeren door onbekende gebieden. Deze draagbare zonnepanelen beschikken over een ingebouwd kompas en zaklamp, daarnaast kan je er vijf keer je smartphone mee opladen.

Milieuvriendelijke zeep
Op reis wil je je natuurlijk kunnen wassen in een bergriviertje of douchen onder een waterval, zonder het water te vervuilen. Daarvoor heb je Bio Soap, waarmee je je handen, haren en zelfs de vuile vaat kan wassen. De zeep is gemaakt van biologisch afbreekbare ingrediënten, waardoor het water noch zeedieren er last van hebben.

Meer lezen over duurzaam reizen en waar je de genoemde producten kunt kopen? Lees verder op de blog van Travel Diaries >

Meer tips en inspiratie voor deze zomer? Download gratis het e-book ‘Op avontuur dichtbij huis’ van Travel Diaries, met inspirerende verhalen en praktische tips over duurzame en verrassende avonturen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.