Vakantie vieren vlakbij, dus waarom niet in Berlijn? Je zou verbaasd zijn hoe veelzijdig een stad kan voelen. Ga zonnen op stadsstranden, zing karaoke te midden van het groen en picknick op een voormalige landingsbaan.

Anthony Reungere

1. Picknicken op een voormalige landingsbaan

Het Tempelhof-Park is de voormalige landingsbaan van het vliegveld Tempelhof. Het vliegveld sloot haar deuren in 2008 en is sindsdien een enorm stadspark. Neem een biertje en wat lekkers mee, of spendeer een middagje aan een heerlijke barbecue. Om je heen spelen kinderen en frisbeeën jongeren terwijl de zon brandt op je huid.

2. Salsa en volleybal met de voeten in het zand

Wanneer de eerste zonnestralen zich laten zien, veranderen verschillende Berlijnse bars in strandtenten. Waag een dansje in de brandende zon, bijvoorbeeld bij Beach Mitte: een strandbar waaromheen tientallen beachvolleybalbanen liggen en je salsa of zumba lessen kan volgen.

3. Zwemmen in de Spree

Het dertig meter lange Badeschiff-zwembad ligt middenin de rivier de Spreek, die door de hele stad stroomt. Hier vinden Berlijners en toeristen ’s zomers dagelijks verkoeling. Het bad is open tot middernacht en de bar serveert koude biertjes en cocktails.

4. Openluchtbioscoop

Zink neer op een klapstoeltje op Potzdamer Platz, in hartje Berlijn, voor een echte art house film. Onder de sterren van de zomerse nachten, beleef je avonturen van de beste acteurs mee op het witte doek. Hier worden de originele, dus Engels gesproken, versies getoond – met ondertiteling!

5. Karaoke in het amfitheater

Op zondag trekt heel Berlijn massaal naar het Mauerpark, voor de gezellige rommelmarkt, de lekkere eetkraampjes en de optredens in het oude amfitheater. Het hoogtepunt van de dag is Joe Hatchiban met zijn karaokeset, die elke week het park op zijn kop zet.