Beleef een stadswandeling op een nieuwe en verrassende manier! Houd jij ervan om de verhalen die achter een stad schuilgaan te ontdekken? Ben jij gek op quizzen en raadsels? Dit komt allemaal samen wanneer je wandelend een stad verkent met Secret City Trails! Zelfs in jouw eigen stad kun je verbaasd worden!

Lisette Harzing

Plezier in de stad

Secret City Trails neemt jou mee op een reis door een, door jouw gekozen, stad. Al lopend van punt naar punt leer je de stad (nog beter) kennen. Na elk opgelost raadsel krijg je extra informatie en begint de omgeving, waar je je op dat moment begeeft, echt te leven. Soms krijg je een stukje geschiedenis voorgeschoteld en een andere keer weer leuke feitjes. Vind je het raadsel te moeilijk, dan kun je ervoor kiezen om een hint te krijgen. Door het spelelement vergeet je de tijd en voordat je het weet heb je al uren gelopen en plekken en straten ontdekt waar je normaal aan voorbij gelopen zou zijn.

Speel het via je telefoon

Het fijne aan de Secret City Trails is dat je geen app hoeft te downloaden, maar je kunt het spel heel gemakkelijk via een webpagina via je telefoon spelen. Voordat je begint kun je tot vijf personen invullen die het spel meespelen. Gewoon voor hetzelfde bedrag, daar hoef je niet voor bij te betalen! Alle extra opgegeven deelnemers ontvangen, via het door hun opgegeven emailadres, een link en zijn dan gereed om mee te spelen. Je bent klaar om de stad te gaan ontdekken! Zodra één van de leden van de groep het goede antwoord op het raadsel heeft ingevuld, kan de rest hun scherm verversen zodat iedereen weer op dezelfde pagina zit.

Lisette Harzing

Ranking

Geen vermoeiend geslenter, maar lekker bezig zijn en ook nog eens wat wijzer worden. Je krijgt het gevoel dat je de stad op een speelse manier echt (beter) leert kennen. Aan het eind van de Secret City Trail zie je op het leaderbord op welke plaats je bent geëindigd ten opzichte van andere groepen die het spel ook gespeeld hebben. Bedenk wel dat wanneer je stopt om bijvoorbeeld een ijsje te eten of op je gemak een foto te nemen, de tijd wel doorloopt. Wanneer je om een hint vraagt wordt er tien minuten aan de tijd toegevoegd. Je kunt een raadsel ook overslaan, dat kost je twintig minuten.  Misschien ben je niet zo competitief ingesteld en wil je in een relaxt tempo van de stad te genieten, ook dat kan natuurlijk. Er is overigens altijd een pauzemoment ingelast om even wat te eten of te drinken, de tijd loopt dan niet door. Je kan de pauze zo lang maken als je zelf wilt.

Secret City Trails

In meer dan 55 steden door heel Europa en daarbuiten zijn er Secret City Trails. Bijvoorbeeld in Barcelona, Parijs, Boedapest, Sydney en Dubai. Waar je dit spel ook wilt spelen, je zal zien dat je op deze manier verliefd wordt op de stad.