Geboren in Friesland maar opgegroeid in een mooi dorp. Nu woon ik hier niet meer, maar het is een plek dichtbij mijn hart! Regelmatig kom ik er met mijn dochtertje om mijn ouders te bezoeken. Een fijne plek voor kinderen, veel natuur, dichtbij het strand en avontuurlijke activiteiten in de omgeving. Benieuwd?

Marian Visser

Even voorstellen: ik ben Ilse, 31 jaar en sinds 2012 werkzaam als stewardess in de cabine bij Transavia. Ik woon in Amsterdam en ik ben vorig jaar mei moeder geworden van een heerlijke dochter! Mijn liefde voor vliegen en reizen kwam door corona en het moederschap op een laag pitje te staan. Nu ontdek ik meer plekken dichtbij huis, wat ik enorm waardeer! Werken als content creator voor Transavia Dichtbij geeft mij veel energie en nieuwe inzichten, want het is zo leuk om de mooiste plekken dichtbij te kunnen delen met anderen!

Favoriete plek dichtbij mijn hart

Dit dorp ken ik op mijn duimpje, het Noord-Hollandse Schoorl! Hier opgroeien was fantastisch! Hutten bouwen, hele zomers doorbrengen op het strand en zelfs gymles in de duinen! Wanneer ik vertel dat ik uit Schoorl kom, dan krijg ik vaak als reactie: ‘hé, daar ben ik wel eens op vakantie geweest!’ of ‘met het grote klimduin in het dorp’. Schoorl is in veel opzichten echt een vakantiedorp en ideaal voor een bezoek met kinderen. Het strand ligt op vijf kilometer afstand, het heeft prachtige natuur, meerdere ijssalons en er zijn vele huisjesparken en campings. En natuurlijk de grootste highlight van de omgeving: het indrukwekkende 51 meter hoge klimduin, midden in het dorp. Het klimduin is een fijne plek om je kinderen te laten spelen en zelf te genieten van een drankje op één van de terrassen aan de voet van het duin. Vroeger als kind rolden mijn zus en ik zelfs van boven naar beneden. Het zand zat overal, maar wat hadden we plezier!

Foto genomen vanaf het Klimduin

In Schoorl heb je een heel mooi buitencentrum van Staatsbosbeheer. In het buitencentrum kun je alles leren over het Schoorlse duingebied. Leuk weetje: de Schoorlse duinen zijn niet alleen de hoogste, maar ook de breedste duinen van Nederland. Naast educatie kun je hier producten kopen om de natuur mee in te gaan, zoals verrekijkers en wandelkaarten. Het buitencentrum heeft ook een heerlijk terras, waar je kunt genieten van verschillende versnaperingen. Vanaf het terras heb je direct zicht op het ‘Speelbos’ waar kinderen kunnen spelen met water en zand. Ook is er een gratis blotevoetenpad die 150 meter lang is en geschikt voor jong en oud. Afspoelen van je voeten kan aan het einde met zelf opgepompt duinwater!

Het buitencentrum is ook het startpunt van vele wandelroutes door de Schoorlse duinen. Er is zelfs een wandelroute voor wandelwagens (de familieroute), perfect als je even met je kleintje wilt genieten van de natuur. Ook zijn er wandelingen speciaal voor kinderen zoals: de Elfjesdeurtjesroute, het Hogeduinenpad en het Kabouterpad. Bekijk de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over de verschillende wandelroutes.

Joerg Wigger

Het strand van Schoorl is een fantastische plek! Je kunt er niet met een auto komen, maar je moet vijf kilometer door het prachtige duingebied fietsen of lopen, echt geen straf kan ik je vertellen! Op zomerse dagen is het hier dan ook een stuk rustiger dan op de stranden in Scheveningen en Zandvoort. Het huren van (elektrische) fietsen/bakfietsen kan overigens in het dorp. In Schoorl aan Zee is één strandpaviljoen, paal 29, waar je in het voorjaar en de zomer lekkere verse vis kunt eten!

Iris

Naast een bezoek aan het strand en de duinen zijn hier in de omgeving ook leuke activiteiten voor kinderen. Zoals het Zee Aquarium in Bergen aan Zee of het deels overdekte speelpark Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn. Ook wanneer het regent kun je dus in de omgeving van Schoorl met kinderen nog heel veel plezier beleven!