De Bollenstreek staat vooral bekend om zijn tulpenvelden en De Keukenhof. En niet voor niks; het is een prachtig schouwspel, maar toch zijn er zoveel meer dingen te ontdekken in deze streek. Laat me je meenemen naar mijn woonplaats en de omgeving hiervan.

Even voorstellen: ik ben Sandra en werk sinds 2008 bij Transavia als salarisadministrateur. Daarnaast importeer ik zilveren sieraden vanuit Bali en verkoop deze via Sansilver. Als service kom ik ook bij klanten thuis, waar een gezelschap van vrienden en kennissen van de klant mijn sieraden kunnen zien en passen. Daarnaast sta ik ook nog op verschillende markten met mijn sieraden. Ik reis regelmatig naar Bali, waar ik in het zilverdorp Celuk altijd dezelfde drie zilverfabrieken bezoek. Ik wil de sieraden die ik bestel graag zelf zien en voelen en eventueel wat aan laten passen. Ik woon in een klein dorp in de gemeente Haarlemmermeer: Lisserbroek. Als je denkt dat hier helemaal niks te doen is, heb je het mis!

Aan het einde van mijn straat ligt het prachtige Landgoed de Olmenhorst. Het landgoed is 31 hectare groot en er is altijd wel iets te beleven. Zo hebben ze maar liefst 60.000 fruitbomen en een aantal winkels die in monumentale gebouwen zijn gevestigd. In de appelboomgaard kun je zelf appels plukken, in de oogsttijd op woensdagmiddag en in het weekend. De oogsttijd is ongeveer van begin september tot eind oktober. Er bestaat ook de mogelijkheid om zelf een boom te adopteren. Je mag dan komen plukken wanneer je wilt. Je kunt er ook kamperen, dineren, vergaderen en picknicken tussen de fruitbomen. Er is een leuke wandeltocht van tien kilometer uitgezet, genaamd de Olmenhorstroute, en voor de fietsliefhebbers zijn er drie fietstochten door de Bollenstreek. Vind alle routes op de website van Olmenhorst.

Landgoed de Olmenhorst

Tulp selfies met verschillende achtergronden

In het voorjaar kun je hier natuurlijk genieten van de prachtige bollenvelden. De Bollenstreek wordt dan ook druk bezocht door toeristen vanuit de hele wereld, die allemaal een foto tussen de prachtig gekleurde bollenvelden willen maken. Helaas worden daardoor veel bollen vertrapt, waar de bollenkwekers niet blij mee zijn, maar gelukkig is daar een oplossing voor gevonden! Er zijn speciaal ingerichte locaties waar je de gaafste selfies kunt maken. Zo kun je bij de Tulip Barn jezelf op de foto (laten) zetten op een schommel, naast een koe, achter de piano en met nog veel meer decorstukken. Ook in het naastgelegen restaurant vind je mooie achtergronden voor het maken van foto’s. De tulpen bloeien ongeveer van eind maart tot half mei, maar wist je dat vanaf de zomer tot de herfst de dahlia’s volop in bloei staan? De Bollenstreek Bloemenroute is een fietsroute van 35 kilometer langs het strand, de duinen en de dahlia showtuinen.

Phil Hearing

Ibiza Festival

Al jaren sta ik in de zomer met mijn sieraden op het Ibiza Festival in Noordwijk aan Zee. Op deze gezellige markt in Ibiza sfeer staan heel veel leuke kraampjes met allerlei (woon)accessoires en handgemaakte producten. Dit jaar vindt het plaats in het weekend van 27, 28 en 29 augustus. Na al het winkelen kun je lekker uitrusten en genieten van iets te eten en te drinken op één van de terrassen aan de boulevard. Pijn aan je voeten van al dat rondstruinen op de markt? Dip ze even in het koele zeewater en snuif de frisse zeelucht op voordat je weer naar huis gaat. Als dat geen perfecte dag uit is!

Wonen in de Bollenstreek is geweldig en er is hier zoveel meer te doen dan de tulpenvelden bezoeken. Kom eens deze kant op om dat allemaal te ontdekken!

Lees ook: De bollenvelden staan weer in bloei