Graag neem ik je mee naar een plek dichtbij mijn huis middenin de Flevopolder. Een plek die onverwacht een belangrijke rol in mijn leven heeft gekregen. De Flevopolder kent vele mooie plekken, maar voor mij stijgt deze er bovenuit! Ook jij kunt deze uitdagende en leerzame plek bezoeken! Nieuwsgierig geworden?

Maaike Nijland

Even voorstellen: mijn naam is Denise, ik ben 25 jaar en werk sinds 2016 als stewardess in de cabine bij Transavia. Daarnaast werk ik ook als grafisch ontwerper binnen mijn eigen bedrijf. Tijdens de coronaperiode is er veel veranderd in de luchtvaart en zo ook in mijn vliegschema. Deze periode heeft mij de kans gegeven om ook andere afdelingen bij Transavia te leren kennen en hier een steentje bij te dragen. Inmiddels ben ik werkzaam als één van de content creators bij Transavia Dichtbij. Op deze manier kan ik mijn creativiteit combineren met mijn passie voor de luchtvaart, ‘the best of both worlds’ als je het mij vraagt!

Mijn favoriete plek in de Flevopolder

De plek die onverwacht een belangrijke rol in mijn leven heeft gekregen is Luchtvaartmuseum Aviodrome. Om erachter te komen waarom juist deze plek zo bijzonder voor mij is, gaan we eerst een paar jaar terug in de tijd. In het jaar 2008 besloten mijn ouders om mijn zusje en mij mee te nemen naar Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad, ter voorbereiding op onze allereerste vliegreis. Wij doken die dag in de geschiedenis van de burgerluchtvaart, bekeken vliegtuigen van wel heel dichtbij en haalden zelf een Stewardessen Certificaat! Momenteel is het voor kinderen nog steeds mogelijk om een mini piloten- of steward(essen)opleiding te volgen bij Luchtvaartmuseum Aviodrome! Na een bezoek aan dit museum wisten we het zeker, wij durven dit! Ready for take-off!

Een droomvlucht

De vliegreizen waren erg indrukwekkend en het bezoek aan Luchtvaartmuseum Aviodrome heeft ons goed voorbereid. Meerdere reizen volgden, ik verdiepte mij nog meer in de luchtvaart en ondertussen had ik al heel wat stewards en stewardessen aan het werk gezien. Dit vond ik zo leuk! In 2015 won ik een reis naar Zuid-Afrika en zo kregen wij als gezin de kans om hier naartoe te gaan. Dit betekende dat wij onze allereerste intercontinentale en binnenlandse vluchten zouden gaan maken! Spannend! Na deze reis was ik om en wilde niets liever dan stewardess worden. Inmiddels geniet ik al bijna 5 jaar van de mooiste uitzichten en heb ik al vele onvergetelijke herinneringen gemaakt.

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Aviodrome is een museum voor jong en oud en staat volledig in het teken van 100 jaar burgerluchtvaart. Je kunt binnen en buiten meer dan 100 oude en nieuwe vliegtoestellen bewonderen! Ook kun je ontdekken hoe de burgerluchtvaart is ontstaan en hoe de allereerste vliegtuigen eruitzagen. Een knap stukje denkwerk en behoorlijk intensief om te besturen! Door middel van de vluchtsimulators van Luchtvaartmuseum Aviodrome kun je zelf ervaren hoe het is om een vliegtuig uit deze tijd te besturen. Er kunnen zelfs (vooraf) rondvluchten aangevraagd worden zodat je samen met een echte piloot vanaf Lelystad Airport een rondvlucht kunt gaan maken! Gaaf toch?

Maaike Nijland

Luchtvaartmuseum Aviodrome is een plek waar ik nog steeds erg graag kom. Deze plek blijft mij boeien, maar dat is niet zo gek als je fan bent van de luchtvaart. Als ik ergens blij van word, dan zijn het wel vliegtuigen en die hebben ze daar meer dan genoeg! In deze tijd is reizen met het vliegtuig natuurlijk niet meer vanzelfsprekend. Wellicht besluit je het roer om te gooien en alleen nog maar dichtbij op vakantie te gaan. Door Luchtvaartmuseum Aviodrome kun je toch nog steeds blijven genieten van de luchtvaart; Nederlands trots!

Lees ook: Ervaar de luchtvaart van toen en nu