In het centrum van de stad waar ik woon is een wereldse selfiespot. Op een paar minuten lopen vanaf het station geef je jezelf vleugels. De vleugels horen bij een muurschildering van Eric van der Vegt die hij maakte bij het gedicht ‘Ik van jou’, van schrijver en dichter Minke Maat, mijn vrouw. Vlieg je mee?

Minke Maat

Even voorstellen: ik ben Piet, 51 jaar en gezagvoerder bij Transavia. Wij hebben twee kinderen, zoon Donald van elf, dochter Billy van negen en Duitse Staande hond Teddy van anderhalf. Samen gaan wij graag de stad in, of eigenlijk zeg je hier in Hilversum ‘dorp’, voor koffie (nu to-go) bij bijvoorbeeld You Coffee, Mout of Stek. Met onze cappuccino en flat white in de hand is het leuk selfies spotten bij de #hillywings en te zien hoe mensen elkaar daar op de foto zetten. Wie verder doorloopt in dit kleine zijstraatje van de Groest, de Oude Doelen, kan het hele gedicht lezen en vindt aan het eind de gouden jackpot. De #hillywings zijn opgenomen in de Straatpoëzieroute, een wandelroute van zes kilometer langs muurgedichten verspreid door het centrum. Meer informatie over deze route en andere leuke activiteiten vind je op de website van Live Hilversum.

Shoppen

In het centrum vind je alle grote winkelketens afgewisseld met leuke, kleine winkeltjes. Zoals in de net vernieuwde overdekte Hilvertshof, de Kerkstraat of iets verderop de beroemde Gijsbrecht van Amstelstraat. Op woensdag en zaterdag is er een uitgebreide markt, uiteraard op het Marktplein. En ook als je gezellig uit eten wilt, kun je in Hilversum op talloze plekjes terecht.

Charles Deluvio

Media

Iets buiten het centrum, op het bekende Mediapark, ligt museum Beeld en Geluid (https://www.beeldengeluid.nl). In het kenmerkende kleurrijke gebouw huist het Nationaal Media Archief. Beeld en Geluid neemt je mee op reis om te ervaren, te leren, te onderzoeken én te genieten van hoe wij leven in media.

Aan de andere kant van mediastad Hilversum heb ik samen met Fanuel Coenraad mijn eigen mediabedrijf Lapanouse Music. In onze eigen muziekstudio kunnen artiesten muziek komen opnemen. Ook schrijven we zelf commercials, filmmuziek en songs zoals onlangs ‘Take the Cloud’. Voor dit nummer schoten we de videoclip op een prachtige locatie, een voormalige metaalfabriek in Hilversum, de Fabrique Ludique. Je kunt de clip op YouTube bekijken op het kanaal van ons label en artiestenboekingskantoor Grumpy Dutch.

Sinds wij hier wonen heeft Hilversum ons echt vleugels gegeven want onder deze noemer zijn we begin dit jaar het radiostation Grumpy Dutch Radio gestart, waar ik iedere vrijdagavond mijn eigen show heb: ‘Piet is On Air’. En voor deze tip hoef je niet eens naar Hilversum te komen. Je luistert naar dit station namelijk via internet thuis of in de auto.

Hilversumse hei

Tot slot ligt om heel Hilversum heen de prachtige hei waar wij graag wandelen. Even kort uitwaaien over de Hoornboegse Heide, naar het vliegveld van Hilversum of door het statige Corversbos richting de buitenplaatsen. Wil je alles zien? Loop dan het Voetstappenpad, herkenbaar aan grote stenen met een voetafdruk erin. Een 25 kilometer lange historische wandelroute die al in 1940 rond Hilversum is aangelegd en verschillende natuurgebieden doorkruist. Op de grens van hoog en laag passeer je heidevelden, bossen, landgoederen en weilanden. Mocht je 25 kilometer te lang vinden dan zijn er ook kortere routes.

Joël de Vriend

Of je nu wilt wandelen, shoppen of jezelf vleugels aanmeten, in Hilversum vind je het allemaal!

Lees ook: Ontdek de schoonheid van de Veluwe