Leer mij en mijn favoriete plek kennen. De populairste stranden in deze plaats zijn de Eerste en Tweede slag en liggen op het zuiden. Het strand won al dertien keer de internationale milieuonderscheiding ‘Blauwe Vlag’. Heb jij al enig idee welke Nederlandse badplaats mijn favoriete plek dichtbij is?

La Mar Photography

Even voorstellen: ik ben Gabriëlle en sinds 2018 werkzaam bij Transavia in de cabine. Tot 2018 werkte ik alleen in mijn eigen praktijk CreaZen, maar vanwege een verbouwing kon ik langere tijd niet werken en kreeg ik de kans om één van mijn dromen waar te maken ik werd stewardess! Tot op heden kan ik het werken in de cabine nog steeds erg goed combineren met mijn praktijk, waar ik naast massages ook reikibehandelingen geef en aan lifecoaching doe. Deze combinatie van werkzaamheden is voor mij ideaal, maar net zoals iedereen ben ik ook geconfronteerd met de gevolgen van corona en werd alles even op een zijspoor gezet. Gelukkig mag ik samen met andere collega’s een digitaal project leiden, waarbij alle voorkomende situaties binnen cabine besproken kunnen worden via het platform Teams.

Mijn favoriete plek dichtbij

Rockanje vormt samen met Oostvoorne en Tinte de gemeente Westvoorne. Dit kleine dorpje aan de Noordzee wordt in de zomer druk bezocht door badgasten die hier heerlijk genieten van de zon op een handdoek of strandbed. Ook voor geschiedenis en cultuurliefhebbers is hier veel te doen. De allereerste badgast kwam op zaterdag 29 juli 1889 naar Rockanje. Mevrouw Coolsma kwam samen met haar zes kinderen, het kindermeisje en paard en wagen naar Rockanje om te genieten van een vakantie.

Vandaag de dag zijn de stranden van Rockanje bezocht door honderden badgasten en populair bij gezinnen. De duinovergangen de Eerste en Tweede slag hebben een lage duinovergang waardoor je met een bolderkar makkelijk toegang tot het strand hebt met kinderen. Bovendien loopt het strand langzaam af richting zee, maar de zee is wel snel diep dus blijf oppassen!

Kitespot Rockanje

Ik ga vaak met mijn man naar kitespot Rockanje om te genieten van de bedrijvigheid daar, terwijl mijn man kitesurft, maak ik een heerlijke strandwandeling. De kitespot ligt in een soort grote kom en de golven worden al ver uit de kust op zandbanken gebroken, waardoor je prima omstandigheden hebt om te kitesurfen. Je kunt kitesurfen bij de Eerste en Tweede slag, maar hier moet je wel een paar honderd meter naar links lopen om te mogen kitesurfen.

Gabriëlle

Verschillende stranden

Hou je van rust? Dan kan ik je het Stille Strand aanbevelen, daar is het zelfs in de zomer niet overvol. Het nudistenstrand kun je vinden van strandpaal 11.800 tot strandpaal 10.600, dit is wel even een stukje lopen naar het noordwesten vanaf de Tweede slag. Bij Groene punt liggende markante restanten van bunkers uit de tweede wereldoorlog. Bij laag water worden ze verder blootgelegd en zie je de bunkers het beste.

Tenelleplas

De omgeving van Rockanje biedt meer dan strand alleen. Ik ga ook graag naar de Tenellaplas, een heempark in de Duinen van Voorne bij Rockanje, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, paardrijden en mountainbiken. Bij het bezoekerscentrum ligt een mooie tuin met meer dan 300 plantensoorten zoals de wilde orchidee, maar ook vind je hier paddenstoelen, vlinders en libellen. Voor de kinderen kun je er tegen een kleine vergoeding een leuke speurtocht krijgen. Het bezoekerscentrum is tijdelijk gesloten maar de speurtocht is nu gratis te downloaden op de site van het bezoekerscentrum. Wanneer het bezoekerscentrum open is zijn er ook rolstoelen te leen.

Yanna Zissiadou

Voornes Duin

Ook het Voornes Duin is een favoriet plekje van mij om uit te waaien en te kijken naar de imposante Schotse hooglanders. Ze zien er indrukwekkend uit, maar het zijn gemoedelijke dieren. Als je ruim afstand houdt, heb je niets te vrezen. De Schotse hooglanders die hier lopen zijn afkomstig uit Tiengemeten, waar de kudde zich zo goed uitbreidt dat ze ook op andere plekken in Nederland uitgezet worden. Ze staan er niet voor de sier, maar het zijn grote grazers die voorkomen dat de duinen dichtgroeien. De vele wilde planten trekken in het voorjaar veel vlinders aan maar er zijn ook meer dan genoeg vogels te spotten. Natuurmonumenten heeft verschillende leuke routes uitgestippeld.

Simone van Vliet

Of je nu graag sportief bezig bent, gewoon wilt luieren, genieten van de natuur of wat cultuur op wilt snuiven. Dit dorpje is misschien klein, maar biedt het allemaal!