Een stad naar mijn hart! Ik ben hier geboren en getogen en woon er nog steeds. Het is een prachtige oude stad met een historisch centrum, veel bezienswaardigheden, fantastische horecagelegenheden en hele leuke boetiekjes. Graag licht ik mijn favorieten uit die je mee kunt nemen voor jouw bezoek aan deze stad.

Even voorstellen: ik ben Mandy, een 24-jarige stewardess die vanuit Eindhoven Airport vliegt. Inmiddels ben ik al drie jaar in dienst bij Transavia. Stewardess zijn is altijd mijn droom geweest! Voorafgaand heb ik een studie ‘International Business’ gevolgd en behaald. Daarnaast schrijf ik al zes jaar voor mijn eigen blog www.mandyvictoria.com over (solo)reizen, kleding, modellenwerk en eten. Ik reis (vaak alleen) ongeveer vier tot zes keer per jaar de wereld rond en schrijf hier reisverhalen over. Mijn camera gaat altijd mee op pad!

Sinds de luchtvaart grotendeels stil is komen te liggen door corona, heb ik een andere grote droom opgepakt. Ik doe graag modellenwerk, kleinschalige fotoshoots en ik ben inmiddels finalist van de grootste én oudste missverkiezing van de wereld: Miss World. Tot het begin van de zomer strijd ik met acht andere finalisten voor de Nederlandse titel. Mijn doel was om iets positiefs te halen uit een negatieve tijd, oftewel de coronacrisis, en dat is zeker gelukt!

Persoonlijke favorieten in Den Bosch

Wanneer de horeca weer opengaat is Den Bosch weer vol in bloei, maar dat betekent niet dat je ook nu niet van deze leuke plekken kunt genieten. Bestel eens wat heerlijke to go drankjes, ‘bites’ of ander lekkers op één van de onderstaande plekken. Ideaal voor een pickpick of om mee te nemen tijdens een wandeling en op deze manier steun je ook nog eens de lokale horeca. Hieronder heb ik een aantal persoonlijke aanbevelingen op een rijgezet.

In de straat Uilenburg zijn veel leuke horecagelegenheden te vinden, waar je veel lekkere dingen kunt afhalen. Als je Uilenburg uitloopt, loop je richting de Snellestraat met veel verborgen parels zoals verschillende kleding boetiekjes, waar ik vaak te vinden ben. Wanneer het weer kan, is een boottour door de Bossche Binnendieze een aanrader! Voor een fantastisch uitzicht moet je bij de cafe’s in de straat Parade zijn. Je kijkt dan namelijk uit op de bekende Sint-Janskathedraal! Ik geniet graag van het lekkers van Grand Café Silva Ducis, Velvet, Blondt of Cafe Cinq. De culinaire Korte Putstraat bevat zeker achttien van dit soort plekken!

Een fotogenieke stad

Door de prachtige oude architectuur is de stad naar mijn mening erg fotogeniek. De eerdergenoemde prachtige Sint-Janskathedraal kun je ook van binnen bewonderen. Alle kleine, verborgen straten die verdeeld zijn door de hele stad, zijn ook het fotograferen waard. Ondanks dat ik al mijn hele leven in Den Bosch woon, zijn er nog altijd ‘nieuwe’ straten en plekken die ik ontdek. De schilderkunst van Jheronimus Bosch, die je op opvallende plekken in de stad vindt; prachtig! Wat dacht je van Brede Haven? Als je langs deze mooie gracht loopt, lijkt het zelfs op klein Amsterdam! Heel fotogeniek! Ook de Moerputtenbrug (oude treinbrug) is een aanrader, deze ligt iets verder van het centrum. Je kunt hieroverheen wandelen en deze brug is ontzettend gaaf voor het maken van foto’s!

Wandelen, picknicken en fietsen

In de buurt van de Moerputtenbrug is een ander mooi natuurgebied te vinden: Bossche Broek. Dit is een uitgestrekt natuurgebied grenzend aan het centrum van de stad. Vanaf de straat Parade kun je naar dit prachtige natuurgebied wandelen of fietsen. Ik begin zelf vaak mijn wandeling vanaf het Paleiskwartier; een heel mooi nieuwbouwgedeelte van de stad dat pas een aantal jaar bestaat. Deze plek is het bezoeken zeker waard en is op loopafstand van Centraal Station Centrum Den Bosch.

In het gebied van het Paleiskwartier zijn leuke zaakjes te vinden zoals Daisy’s en Bagles & Beans, waar je een lekker ijsje, broodje of drankje kunt halen voor je wandeling of picknick! Met een taartje en een matcha latte to go van Bagles & Beans, heb ik recentelijk met een vriendin een wandeling gemaakt in de zon door het natuurgebied. Deze rustige en mooie plek is zeker een aanrader voor een lange wandeling of fietstocht.

Liam Reed

Den Bosch kent vele bosrijke verblijven en de Efteling is ook nog eens om de hoek. Genoeg redenen om Den Bosch te bezoeken. Het is een vakantieplek in eigen land! Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk de Instagram en Pinterest van Transavia Dichtbij voor uitgelichte artikelen. Of misschien is het volgende iets voor jou:

Lees ook: Droomovernachtingen bij Droomparken