Het inpakken van de koffer of tas voor een vakantie, weekend of nacht weg is voor de één een feest en voor de ander een drama. Het liefst wil je geen stress en snel op pad om te genieten van je vrije tijd! Transavia Dichtbij geeft je tips voor het inpakken, of je nu een vouwer, propper of roller bent!

Anete Lusina

Inpaklijst

Maak van tevoren een lijst met wat je mee wilt nemen voor je reis. Ga je bijvoorbeeld op stedentrip, dan ziet deze lijst er vast heel anders uit dan voor een verblijf in een vakantiehuisje in de natuur. Je wilt het liefst niet teveel meenemen, maar te weinig is misschien nog erger! Neem dus van tevoren uitgebreid de tijd voor een inpaklijst, zo gaat het inpakken zelf veel sneller. Denk bij het maken van een inpaklijst bijvoorbeeld na over het weer. Luchtige zomerkleding neemt natuurlijk minder ruimte in dan dikke winterkleding. Ben je van plan om te gaan sporten of om een avond bij een kampvuur te zitten? Zorg dat je alles voor deze activiteiten bij je hebt! Het is slim om alvast kledingsetjes te bundelen die je goed kunt combineren. Geen tijd om zelf een inpaklijst te maken? Kruis dan alles af wat jij nodig hebt van de inpaklijst van Travelbags of kies een andere handige inpaklijst van internet die je kunt overnemen, print er één uit en ga aan de slag!

Koffer of tas?

Een koffer heeft als voordeel dat deze vaak wieltjes heeft en dit dus in spierkracht scheelt, ideaal voor een stedentrip of nachtje in een hotel. Als je voor een koffer kiest, stop dan zware spullen onderin zodat je koffer minder snel omvalt. Een koffer heeft als nadeel dat deze vaak geen zijvakjes heeft en lastig snel te openen is. Neem daarnaast dus een kleine handtas mee om belangrijke spullen zoals je portemonnee, paspoort, sleutels en medicijnen in op te bergen. Geen stress meer op het station om je OV-chipkaart te zoeken! Ga je logeren op een plek waar rolkoffers gewoon niet zo handig zijn, zoals een huisje in het bos of op een camping, kies dan voor een tas, makkelijk te tillen en voorzien van verschillende vakken.

Sarah Brown

Inpakken maar!

Voor het inpakken van je kleding kun je ervoor kiezen om te gaan proppen, vouwen of rollen. Rollen en vouwen zorgt voor minder kreukels in kleding, zo hoef je niet te strijken tijdens je verblijf. Op YouTube staan veel filmpjes over hoe je het beste je kleding kunt opvouwen of oprollen. Neem je schoenen mee in je bagage? Vul deze met sokken zodat je optimaal gebruik maakt van de ruimte. Vergeet niet een klein tasje mee te nemen voor als je schoenen vies worden op je trip, dan zit in ieder geval de rest van de bagage niet onder modder of zand. Grote flessen shampoo en douchegel nemen veel ruimte in. Mini toiletartikelen of een navulbare mini reisset zijn ideaal voor een kort verblijf. Zorg wel dat deze in een afsluitbaar tasje zitten om eventueel lekken te voorkomen.

Globelet Reusable

Handig voor onderweg

Trek de zwaarste schoenen en de dikste jas aan tijdens je reis, dit scheelt weer wat ruimte in je bagage. Neem een sjaal mee, ook als het mooi weer is! De airco in een bus of trein kan soms erg koud zijn en bovendien kun je deze sjaal ook goed gebruiken als (picknick)kleedje. Een waterfles en een spork (combinatie van een vork en lepel) zijn ideaal voor onderweg. Nog snel even een salade halen en genieten van je reis of bestemming. Inpakken en wegwezen!