Nederland zit vol prachtige plekken middenin de natuur, maar ze zijn vaak verscholen achter woonhuizen of bevinden zich op erven van boeren. Rust, ruimte en natuur vind je overigens niet enkel in de afgelegen uithoeken van Nederland, maar ook in de Randstad! Ontdek verborgen plekken die je zullen verrassen.

Lourenzo Boogert

Wanneer je even wilt ontsnappen aan dagelijkse bezigheden en tot rust wilt komen in de natuur, dan is kamperen echt iets voor jou. De frisse buitenlucht en het luisteren naar het geritsel van de bladeren van bomen, doet altijd goed. Bij kamperen wordt vaak aan het buitenland gedacht, terwijl er binnen onze eigen landgrenzen eveneens genoeg te ontdekken valt. Ook dichtbij is het mooi!

Kleinschalige kampeerplaatsen op een erf

Op zoek naar een mooie en rustige kampeerplaats? Bekijk dan eens de kampeerplaatsen van Campspace! Campspace is hét platform voor unieke en duurzame buitenavonturen. Via de website bieden woningeigenaren kampeerplaatsen aan in hun eigen tuin of weiland. Zo kun je terechtkomen op de meest afgelegen plekken in de Nederlandse natuur. Je kunt het vergelijken met Airbnb, maar dan voor kampeerders. Regelmatig kom je op de website van Campspace plekken tegen waar bijzondere verblijfplaatsen gebouwd zijn die je kunt huren. Denk onder andere aan zelfgemaakte hutten, yurts, pipowagens en tipi’s. Natuurlijk mag je ook je eigen tent, camper of caravan op een mooie plek neerzetten. Is er mooi weer op komst en wil je op het laatste moment nog beslissen om te gaan kamperen? Op de website van Campspace is een speciaal kopje ‘boek voor dit weekend’ om gelijk te zien waar er nog een plek vrij is!

Marek Piwnicki

Ontdek het Groene Hart

Het Groene Hart is een groen veenweidegebied in het zuidwesten van Nederland. In dit gebied kun je jouw groene hart ophalen wanneer je een natuurliefhebber bent. Het gebied is gelegen als centrum tussen de grote steden Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht. Je kunt dus ook al het moois wat de natuur in Nederland te bieden heeft in de Randstad beleven. Puur Hollands genieten!

Via www.groenehart.nl kun je allerlei activiteiten, verblijfplaatsen en routes vinden. Op deze manier kun je gemakkelijk jouw ideale dagje uit, weekend weg of een langer verblijf samenstellen. Ga wandelen, fietsen, varen of ga eropuit met een step of Twizy (mini elektrische auto). Er is veel te doen voor zowel volwassenen als kinderen. Ga bijvoorbeeld eens naar één van de uitgelichte boerderijen om een dag te helpen en rond te kijken. Wanneer je twaalf jaar of ouder bent, kun je bij De Sint Nicolaashoeve zelfs een heus Boerendiploma behalen! Voor kinderen onder de twaalf jaar is er een aangepast programma.

Andy kelly

Logeren bij Johan

In de buurt van Reeuwijk vind je de boerderij van Johan. Deze boerderij is centraal gelegen in het Groene Hart. Samen met zijn vrouw bouwde hij de boerderij om, voor privégebruik. Ze houden van het buitenleven en delen dit graag met anderen. Ze maken dit mogelijk door kampeerders te ontvangen op hun terrein.

In de buurt van de boerderij zijn de Reeuwijkse Plassen waar je, naast allerlei activiteiten zoals varen en zwemmen, wild kunt gaan spotten. Spot ganzen, zwanen, fazanten en diverse andere vogelsoorten. Leuk voor vogelliefhebbers die ze graag fotograferen!

Oliver Rowley

Redenen genoeg om jouw volgende vakantie dichtbij in de natuur te beleven! Er is bij Campspace namelijk keuze genoeg! Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk de Instagram en Pinterest van Transavia Dichtbij voor uitgelichte artikelen. Of misschien is het volgende iets voor jou:

Lees: Droomovernachtingen bij Droomparken