Culturele hoofdstad van Vlaanderen,

Antwerpen is zowel een bruisende industriële havenstad als een historisch centrum voor Belgisch handwerk en kunstenaarschap. De stad was ooit de thuisbasis van beroemde kunstenaars als Rubens, van Dyck en Jordaens, terwijl eeuwen van welvaart door handel en commercie een erfenis van prachtige architectuur hebben nagelaten, waaronder de prachtige kathedraal, het stadhuis en vele andere opmerkelijke historische gebouwen in het oude stadscentrum.

Voor kunstliefhebbers en cultuurliefhebbers zijn de uitstekende musea van Antwerpen de belangrijkste attractie en een onmisbare stop op elke Belgische reisroute. Met name de schilderijen van de stad, een verzameling meesterwerken uit de 15e tot 17e eeuw, zijn van wereldfaam. En verder is Antwerpen natuurlijk ook het diamantcentrum van de wereld. Een bezichtiging van het diamantkwartier is altijd zeer de moeite waard.

Bekijk de leukste activiteiten

Overnachten in Antwerpen

In hartje centrum van de Diamond city van België, bevinden zich de drie short-stay gebouwen van SHWAY. Dit jonge bedrijf biedt niet alleen prachtig ingerichte appartementen en huizen (met een capaciteit tot wel 10 personen!), ze geven je een complete citytrip op maat! Of je nu van mode houdt, voor zaken reist, of de Antwerpse Bourgondiër wil uithangen, SHWAY weet alle ins en outs van de stad en haar activiteiten. Daarnaast staat privacy hoog in het vaandel, check-ins gebeuren compleet automatisch en contactloos door code locks. Je hoeft bijna niets anders te doen dan te boeken en de volledige ervaring over je heen laten komen!

 

Book SHWAY