De Franse Opaalkust
De Franse Opaalkust is de kustlijn tussen Calais en Berck-sur-Mer van de Franse provincie Pas-de-Calais. De Opaalkust dankt zijn naam aan de blauwe kleur van de zee naast het lichtgekleurde strand en de witte krijtrotsen. Aan het eind van de 19e bouwden Engelse en Franse fans van dit gebied al luxe villa’s langs de kust, die je nu nog terugziet in de badplaatsen Le Touquet, Wimereux, Boulogne-sur-Mer en Wissant. Verder is de kust hier veel minder bebouwd dan in Nederland en wordt bebouwing afgewisseld met natuur.

Kapen aan de Opaalkust
Aan de Opaalkust vind je de indrukwekkende kapen Cap Blanc-Nez en de Cap Griz-Nez. Vanaf deze kapen heb je uitzicht over de krijtrotsen van het Engelse Dover aan de overkant van de zee. Het beste idee van hoe hoog deze kapen zijn, krijg je vanaf het strand. Onder de Cap Blance-Nez zie je 130 meter krijtrots boven je uit torenen. Bij het informatiecentrum Maison des Deux-Caps in Audinghen leer je meer over het gebied, en kun je fietsen huren om de kust peddelend te ontdekken.

Wandelen langs de Opaalkust
De langeafstandswandelroute GR120 loopt van Panne, in het zuiden van België, naar Berck Plage, 175 kilometer verderop in Frankrijk. Je kunt de hele route volgen langs de haven- en badplaatsen en afwisselende natuur. De kapen Cap Blanc-Nez en Cap Griz-Nez liggen ook op deze route. Je kunt ervoor kiezen alleen deze 16 km tussen de kapen te lopen en over het strand terug te wandelen naar je beginpunt.

 

Andere regio's