Op zoek naar een bijzonder natuurhuisje? Kies voor een avontuurlijke boomhut, een ruime woonboerderij of een knusse blokhut! Ideaal voor een weekend weg of een week vakantie; even weg van de massa. Het bevindt zich niet op een grootschalig vakantiepark, maar je overnacht op unieke locaties middenin de natuur!

Natuurhuisje

Overnachten middenin de natuur

Mensen dichterbij de natuur brengen is de missie van het platform Natuurhuisje. Voor een avontuurlijke vakantie hoef je zeker niet ver van huis te gaan, ook dichtbij is er genoeg te beleven! Op de website van Natuurhuisje staan meer dan 17.000 huisjes klaar voor verhuur. De huisjes staan altijd in een prachtige omgeving en er is ruime variatie. Het is een plek waar je samenkomt met vrienden, familie en geliefdes om het leven te vieren en waar je de (klein)kinderen kennis laat maken met de prachtige natuur in Nederland en Europa. Een ideaal startpunt voor een ontdekkingstocht door glooiende heuvels, uitgestrekte weilanden of adembenemende natuurgebieden. Je kunt er vissen, mountainbiken, wandelen of eindelijk eens tijd maken voor dat boek op een regenachtige dag. Je kunt je even terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan en helemaal tot rust komen.

Natuurhuisje

Zoeken en boeken

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er! Er bestaan verschillende type huisjes, van pipowagen tot aan groepsaccommodaties. De filterfunctie op de website is fantastisch! Je kunt eindeloos zoeken op verschillende categorieën of plekken. Zo kun je bijvoorbeeld ook zoeken op duurzaamheid. Ideaal voor als je het belangrijk vindt dat je afval kunt scheiden, het huisje goed met het openbaar vervoer te bereiken is of dat het huisje aangesloten is op groene energie. Voor iedereen dus een perfect natuurhuisje! Sommige huisjes hebben ook het label contactloos verblijf. Dat houdt in dat je tijdens je gehele verblijf niemand anders ziet en de faciliteiten niet met andere deelt. Als je aankomend weekend nog weg wilt, is er het kopje ‘last-minute’, zo kun je gelijk zien welke huisjes er nog beschikbaar zijn.

Natuurhuisje

Steentje bijdragen aan de natuur

Met een overnachting in een natuurhuisje draag je ook bij aan het behoud van de natuur. Voor elke boeking doneert Natuurhuisje namelijk €1,- aan verschillende lokale natuurprojecten. Zo kunnen zij (en jij) telkens op een andere manier iets betekenen voor de natuur dichtbij huis. De projecten worden uitgevoerd in samenwerking met Buitenfonds, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland. Je kunt alle (gerealiseerde) projecten volgen op de website van Natuurhuisje. Zo zorgen we samen voor een groenere planeet!

Ook over de landsgrenzen

Naast het ruime aanbod in Nederland kun je bij Natuurhuisje ook een huisje boeken in andere landen binnen Europa. Je kunt kiezen voor een aantal warme landen in Zuid-Europa of verschillende wintersportgebieden, maar ook om dichtbij Nederland te blijven en de prachtige natuur te ontdekken in België, Duitsland of Frankrijk! Ben je een echte avonturier? Dan is de Ardennen perfect voor jou!

Natuurhuisje

Een natuurhuisje is niet zomaar een slaapplaats tijdens je reis, het is een manier van vakantie vieren. De huisjes liggen soms in afgelegen regio’s, maar bieden jou als vakantieganger altijd een prettige verblijfplaats om je vakantie in de natuur door te brengen! Meteen maar even kijken voor een te gek natuurhuisje?

Lees ook: Droomovernachtingen bij Droomparken