Op roadtrip in Luxemburg

Bezoek de beste wijnlocaties, kastelen en uitzichten tijdens een autorondreis

Luxemburg is met een oppervlakte van iets meer dan 2500 vierkante kilometer het één-na-kleinste land in Europa. Toch valt er ook daar genoeg te beleven. Niet alleen kun je hier heerlijk wandelen, fietsen en kanoën in de natuur, ook voor een roadtrip kun je je hier vermaken. Dit zijn de mooiste roadtrips in Luxemburg.

Boek een hotel

Route du Vin, de wijnroute

Volg de rivier de Moezel van Schengen naar Wasserbillig, en je passeert wijngaarden, wijndorpen en wijnmusea. De Route du Vin is dé route voor iedereen die van wijn houdt. Bij diverse wijngaarden, zoals Cave du Sud en Cep d’Or, kun je tijdens een pauze genieten van een wijnproeverij. Deze 42 kilometer lange route is goed af te leggen binnen één dag.

Een roadtrip langs zeven Luxemburgse kastelen

Het dal van de rivier de Eisch wordt ook wel de “vallei van de zeven kastelen” genoemd. Maak een roadtrip van Mesch naar Colpach en bezoek de zeven kastelen die dit dal zo beroemd maken. Je vindt deze kastelen in Mersch, Schoenfels, Hollenfels, Ansembourg, Septfontaine, Koerich en Colpach. Sommige zijn nog in originele glorie, anderen slechts nog een ruïne van wat ooit was. Neem stevige schoenen mee, sommige van deze kastelen bereik je enkel na een stevige wandeling.

Met de auto door “klein Zwitserland”

Wie de autoroute ‘petit Suisse’ volgt, rijdt van Larochette naar Echternach. Onderweg doorkruis je het Mullerthal, het dal dat ook wel ‘klein Zwitserland’ genoemd wordt. Larochette ligt in het bos tussen de rotsen. Bezoek de kastelen in dit dal, voordat je aan de 52 kilometer lange autoroute begint. Het Mullerthal, een stukje verderop, is een paradijs voor wie van natuur houdt. Het landschap is als het decor voor een legpuzzel. Eindig je roadtrip in Echternach, waar je een biertje drinkt in het gezellige centrum van de stad.

Meer tips en inspiratie voor deze zomer? Download gratis het e-book ‘Op avontuur dichtbij huis’ van Travel Diaries, met inspirerende verhalen en praktische tips over duurzame en verrassende avonturen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk

Camper huren