Op het platform Local Nature Guide vind je natuurliefhebbers die je als gids willen laten zien hoe mooi Nederland is. Wat dacht je van een wildpluk excursie aan de rand van Amsterdam, een stoomcursus bijenhouden in Weesp of een vogelsafari op Texel? Ben je ook een natuurliefhebber? Word zelf een natuurgids!

Vincent van Zalinge

Samen de natuur leuker en belangrijker maken

Local Nature Guide is opgericht door drie echte natuurliefhebbers, waaronder twee broers die zijn opgegroeid vlakbij het vogelrijke Kakamega Forest in Kenia. De interesse in vogels en de natuur is door het reizen over de wereld bij alle drie sterk gegroeid. Door zelf op pad te zijn gegaan met lokale gidsen, hebben ze plekken ontdekt die ze anders nooit gevonden zouden hebben. Die manier van ontdekken en de liefde voor de natuur geven ze door en ze geloven dat een goede gids de natuur nóg meer tot leven brengt.

Een andere belangrijke focus is het bijdragen aan een duurzamere wereld. Er wordt sinds 2020 namelijk een boom geplant voor eenieder die aan een activiteit deelneemt via Local Nature Guide. Op die manier wordt samen impact gemaakt om de wereld een stukje groener te maken.

Scott Carroll

Jouw perfecte gids of activiteit

Uniek aan Local Nature Guide is dat je boekt bij een gids, in plaats van bij een organisatie. Daardoor weet je precies met wie je op stap gaat. Ieder heeft zo zijn eigen specialiteiten. Wil jij een gids die alles weet over paddenstoelen, iemand die zich vooral richt op kinderen of wil je als bedrijfsuitje eens kennismaken met de wondere wereld van vogels? Op basis van recensies, plaats, beschikbaarheid, expertise en prijs kies je de gids die het beste bij jou past.

Het aanbod is ruim en gevarieerd. Bekende en zeer ervaren gidsen zoals Klaas de Jong (winnaar tv-programma In de ban van de Condor), Arjan Dwarshuis (Wereldrecordhouder Vogels kijken) en wildplukgids Marin Leus nemen je maar als te graag mee op avontuur in de natuur!

Zelf gids worden

Local Nature Guide is ervan overtuigd dat iedereen gids kan worden. Daarom kun je, ook wanneer je geen ervaring hebt, jezelf vrijblijvend aanmelden via de website als gids. Je zit hierdoor nergens aan vast. Nadat jouw account handmatig is gecontroleerd, ontvang je een e-mail met een bevestiging. Wees in je account open over wie je bent, wat je leuk vindt en wat voor soort activiteiten je kunt aanbieden. Wanneer jij andere natuurliefhebbers enthousiast maakt, ontvang je natuurlijk een vergoeding.

Local Nature Guide

Op het platform wordt het aanbod van gidsen en natuuractiviteiten in heel Nederland bij elkaar gebracht. Het aanbod is overzichtelijk, zodat het boeken van een activiteit makkelijker wordt en meer mensen kunnen genieten van de prachtige Nederlandse natuur.

Wanneer je op pad gaat, bereid je dan goed voor met geschikte kleding. Bescherm jezelf niet alleen tegen de zon of regen, maar ook tegen teken, bosmieren en andere insecten.

Lees ook: Download de app Transavia Tips