Heb je zin in een dagje uit? Wil je iets gezelligs en unieks doen? Stap in de auto en ga puzzelen! Met de vele autoroutes door heel Nederland is er genoeg te ontdekken. Ga op pad met het gezin, vrienden of met collega’s, zorg voor een volle tank en lekkers voor onderweg: een gezellige dag gegarandeerd!

Talles Alves 

Puzzelen voor jong en oud

Alle autoroutes duren ongeveer drie uur en voor iedereen vanaf zes jaar is er een uitdaging te vinden, een dag voor jong en oud. Nadat je via de website je hebt aangemeld voor jouw gekozen route, ontvang je een roadbook via een e-mail. Hierin vind je uitleg over de navigatie, verschillende puzzels en vragen over dingen die je onderweg tegenkomt.

Kijk goed naar buiten om de puzzels op te kunnen lossen en rijd soms iets langzamer om het antwoord op de vraag te vinden. Ben je goed in navigeren? Dan is deze taak voor jou weggelegd. Net als in een echte rally, werk je met het zogeheten bolletje-pijltje-systeem. Hoe dit precies werkt, wordt uitgelegd op de website en in het roadbook. In eerste instantie ziet het navigatiesysteem er moeilijker uit dan dat het is. Neem rustig de tijd om het te leren kennen en ga de uitdaging aan niet te hoeven omkeren.

Autoroutes door veelzijdig Nederland

Er is keuze uit vijftien mooie tochten die door heel Nederland zijn uitgezet. Van de Friese Meren tot een route omgeven door molens, en van de natuur van het Brabantse land tot de veelzijdige, avontuurlijke autoroute door het Gooi. Ontdek leuke details uit verschillende omgevingen. Je kunt zelfs de Nijmeegse Vierdaagse vanuit de auto beleven! Uiteraard tik je dezelfde punten van de looproute aan en kan er niet gepuzzeld worden als het evenement zelf plaatsvindt.

Tim Mossholder

Puzzelen op elke dag van het jaar

Je kunt natuurlijk stoppen waar en wanneer je wilt om te genieten van het uitzicht, een foto te maken of te pauzeren voor een lunch. Je bepaalt helemaal zelf wanneer je de route rijdt. Ook met een weerbericht waarbij je liever in de auto blijft zitten, kun je eropuit gaan om te puzzelen. Je hoeft de auto namelijk niet te verlaten en in dat geval is het wel fijn om voorbereid te zijn met genoeg water en een lunch of andere lekkernijen. Als je meer van een warme drank houdt, is het handig om een thermosfles mee te nemen.

Jonathan Borba

Op de website www.autopuzzeltocht.nl vind je naast alle autoroutes, ook een handig instructiefilmpje en je kunt zelfs je eigen autoroute samenstellen voor een leuk bedrijfsuitje of een familiedag. Zoek je iets unieks om iemand mee te verrassen? Je kunt een autopuzzeltocht cadeau doen! Er staat nu zelfs een Valentijn Kiss & Ride pakket online, een origineel cadeau!

Weet je al welke autoroute jij gaat rijden? Veel puzzelplezier!