De Eifel is een gebied in Duitsland vol groene, glooiende heuvels, die ontstaan zijn door tienduizenden jaren oude, gedoofde vulkanen. Tussen al dat groen, op nog geen uur rijden van Maastricht, vind je pittoreske dorpen en steden. Dit gebied is ideaal om naartoe te gaan als je een korte roadtrip wilt maken.

Kayla

Monschau

Op amper vier kilometer van de Belgische grens, in de smalle en diepe vallei van de Roer, ligt Monschau. Hier waan je je in een sprookje! Loop door de idyllische straten met kinderkopjes en bewonder de traditionele vakwerkhuizen. Deze huizen zijn te herkennen aan het witte pleisterwerk met daartussen rechte en schuine, houten balken en aan de typische rood/groene kozijnen met daarvoor gezellige bloembakken. De rivier de Roer stroomt midden door het stadje, wat prachtige foto’s oplevert.

Stefan Widua

Satzvey (Mechernich)

Ook het dorpje Satzvey staat vol mooie vakwerkhuizen. De meeste bezoekers komen hier echter voor een ander gebouw: de Burcht Satzvey. Dit is één van de mooiste en best bewaard gebleven burchten van Duitsland in het Rheinland. De vele torentjes, dikke muren en kleine ramen met luiken van deze 14e-eeuwse waterburcht geven je het gevoel dat je in de middeleeuwen beland bent. Regelmatig worden hier dan ook middeleeuwse markten en voorstellingen georganiseerd.

Monreal

Monreal is een schilderachtige plaats met zijn vele burchten en vakwerkhuizen. Breng een bezoek aan de burchten Löwenburg en Philippsburg. Vanaf de gratis te bezoeken Philippsburg heb je een mooi uitzicht over de Vulkaaneifel waarin Monreal ligt. Verder staat het dorp bekend om zijn drie oude stenen bruggen over de rivier de Elz, ook wel de Elzbach genoemd. Deze plaats mag je zeker niet missen op je rondreis door de Eifel.

Ryan Grady

Cochem

Cochem ligt aan de rivier de Moezel in een regio die bekend staat om zijn wijngaarden. In het stadje vind je één van de oudste mosterdmolens en vele andere historische gebouwen. De Reichsburg, die op een 100 meter hoge rots boven de omgeving uittorent, mag je tijdens je bezoek zeker niet overslaan. De burcht diende in de middeleeuwen als tolburcht; schepen die over de Moezel verder wilde reizen moesten hier tol betalen. Neem de stoeltjeslift naar het Pinner Kreuz. Dit is hét uitzichtpunt van Cochem en het uitzicht is hier adembenemend mooi!

Trier

Trier is de oudste stad van Duitsland en staat vol historische gebouwen. Sommige van deze gebouwen staan er al vanaf de Romeinse tijd, zoals de stadspoort Porta Nigra uit 180 na Christus en het Amfitheater. Ook de Sint Petersdom en Onze-Lieve-Vrouwe kerk staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Trier is met al zijn historische bouwwerken en rijke geschiedenis perfect voor een stedentrip. Ook zo onder de indruk van deze schilderachtige dorpen en steden in de Eifel? Organiseer dan snel een roadtrip naar dit gebied en ontdek de schoonheid van de Eifel.

Kai Pilger

Deze reis maken?

We hebben een voorbeeldreis samengesteld van deze roadtrip met daarin opgenomen hotels, excursies en enkele leuke, onmisbare bezienswaardigheden. Je kunt deze voorbeeldreis direct boeken, maar ook nog heel gemakkelijk zelf aanpassingen doen om de reis helemaal naar wens te maken. Makkelijker kan bijna niet!

Boek deze reis