Wil je er even tussenuit met het gezin en dan bij voorkeur naar een plek die leuk is voor jong en oud? Denk dan eens aan het Waddeneiland Texel! Een ultiem vakantiegevoel op slechts anderhalf uur rijden en varen vanaf Amsterdam! Ontdek samen met de kids dit mooie eiland en maak er een onvergetelijke reis van!

Paul Hanaoka

Zelfpluktuin Voedselbos in Oudeschild

Bezoek eens Zelfpluktuin Voedselbos Texel! Iedereen mag daar fruit oogsten en natuurlijk genieten! Kinderen leren in het voedselbos spelenderwijs waar hun maaltje vandaan komt. Reserveer je ticket online of koop gelijk een voordelige 10-rittenkaart. In de overdekte kas of op het terras kun je de heerlijkste taarten eten en fruitige drankjes drinken. In de boerderijwinkel kun je streekproducten en souvenirs kopen die typisch Texels zijn.

Happy Meal

Vraag je kinderen wat hun favoriete eten is, dan zeggen ze waarschijnlijk pannenkoeken of patat. Bij Wad Lekker in stranddorp De Koog kun je genieten van overheerlijke pannenkoeken. Toch meer zin in pasta of pizza? Ga dan naar de restaurant Isola Bella in De Koog met haar onverwachte binnentuin! De Cannelloni met ricotta en spinazie is een topper! Zo krijgen je kinderen toch lekker veel groenten binnen. Fiets speciaal voor een romig ijsje naar het noorden van het eiland naar IJsboerderij Labora. Hier maken ze ambachtelijk schepijs gemaakt van verse melk en room van eigen melkkoeien. Zelf verse melk tappen kan hier ook bij de melktap!

Iso Topon

Lammetjes knuffelen

Bij Schapenboerderij Texel kunnen kinderen knuffelen met pasgeboren lammetjes! Officieel is het geen kinderboerderij, maar het is wel een gezellige beestenboel! Naast schapen lopen er ook kippen, dwerggeitjes, varkens, kalfjes en pony’s rond. Kinderen tot twee jaar hebben gratis toegang tot de boerderij en zij zijn vaak dol op de dwergkonijntjes en kuikentjes! Naast het zien en aaien van de dieren kunnen kinderen ook rollenbollen in het stro en even zitten op een stoere tractor. Op de boerderij staan overal picknicktafels dus neem vooral je eigen picknickmand met eten en drinken mee en geniet van het boerenleven met je kinderen.

Tim Marshall

Ontdek Ecomare

Wil je meer leren over het Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en de natuur op Texel? Bezoek dan met je kinderen het natuurmuseum en de beroemde zeehondenopvang Ecomare. Je kunt er zeehonden en bruinvissen bekijken van heel dichtbij, maar ook vogels, vissen en andere zeedieren! Een leuke en leerzame activiteit tijdens je vakantie.

Dagje strand

Een dagje strand mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Boek een ‘Cabana’ oftewel een houten strandhuisje voor één dag zodat de allerkleinsten lekker kunnen slapen terwijl jij geniet van een lokaal biertje, bijvoorbeeld een Texels Skuumkoppe! Bij Paal 17 kun je heerlijk vertoeven en je strandhuisje met strandstoelen alvast online reserveren.

Pedro Cunha

Wil je ook onthaasten, ontdekken en ontspannen met je kinderen op Texel? Boek dan snel jouw reis en verken het eiland!

Lees ook: Alle natuur komt samen op Texel