Heuvels, meren en pittoreske dorpen in de Bourgogne

De Morvan is een bergachtig gebied tussen Beaune en Nevers in de Franse Bourgogne. De eindeloze bossen, granietrotsen en meren maken dit tot een gewild gebied voor buitensporters. Combineer een dagje in de natuur met een bezoek aan dorpen vol huizen met leistenen daken en de oude stad Autun. Wij zetten vier must-see’s voor je op een rijtje.

1. Autun
Het eerste wat je opvalt als je richting de stad Autun rijdt, is de grote kathedraal uit 1120. Autun bestond al in de Romeinse tijd, toen het nog Augustodunum genoemd werd, naar de Romeinse keizer Augustus. De oude stadspoorten en het Romeinse theater zijn overblijfselen uit die tijd. Het Musée Rolin geeft je een uitgebreid kijkje in de geschiedenis van de stad.

2. De mooiste meren van de Morvan
Midden tussen de bossen van de Morvan vind je zes grote en vele kleinere meren. Allen zijn het aangelegde stuwmeren, maar dat is lang niet altijd nog te zien. Wie rust en strand zoekt, bezoekt Lac de Saint-Agnan. Wie liever actief het water op wil, gaat naar Lac des Settons. Huur hier een kano, waterfiets of SUP en je kunt je uren op het water vermaken.

3. De Gorges de la Canche
Deze kleine rivierkloof vind je in het zuiden van de Morvan. Je ontdekt dit gebied het beste te voet op een avontuurlijke wandeltocht. Loop langs de Canche rivier, die je her en der over moet steken met behulp van een brug of stapstenen. Geniet van de stroomversnellingen en waterval in de rivier en de weidse uitzichten over het omliggende landschap.

4. Uchon en omgeving
Het dorpje Uchon, in het zuiden van de Morvan, heeft minder dan honderd inwoners en staat vol pittoreske huizen. Naast de gezellige straatjes, vind je hier een Middeleeuws kasteel. Breng ook een bezoek aan de natuur rondom Uchon, zoals Signal d’Uchon, waar je onder andere rotsen in de meest vreemde vormen vindt.

Boek een hotelAndere regio's