Rederij Doeksen brengt je naar een verborgen parel in de Waddenzee. Vlieland is het kleinste Waddeneiland, maar groots in het bewaren van rust. Je kunt er uren door heide- en bosgebied wandelen zonder maar iemand tegen te komen. En als je iemand tegenkomt is de kans groot dat het een mooie grote viervoeter is die je vanaf een ruiterpad kruist.


Tip: bij
VVV Vlieland verkopen ze een wandelboekje van Staatsbosbeheer met veel mooie wandelingen.


Verken met een fiets het hele eiland

Vanaf het enige dorp op het eiland, Oost-Vlieland, fiets je over de Postweg langs het Wad naar de Kroon’s Polders waar je tal van vogels kunt spotten, zoals de witte lepelaar. Aansluitend kun je genieten van een lunch of drankje bij het Posthuys, wat in de Gouden Eeuw een belangrijke schakel in de postroute was en waar je nu in alle rust kunt verblijven. Met een paar wandelschoenen kun je natuurlijk dezelfde route volgen.

 

Stelling H12 in de duinen
Sinds juni 2020 heeft Vlieland er een bijzondere excursie bijgekregen. Wat je vanaf het uitgestrekte Noordzeestrand bijna niet ziet, is dat er in de duinen bij de Ankerplaats een bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog ligt. In ruim twee jaar is het complex, genaamd Stelling H12, door vrijwilligers in ere hersteld.

Tip: Geniet op de Waddendijk van een zelfgebakken cranberrycheesecake
Ga in de gezellige Dorpsstraat met haar vele winkeltjes naar Leut Koffiebar, koop een koffie of thee en de zelfgebakken cranberrycheesecake als take-away en loop tussen een van de gloppen (smalle steegjes) naar de Waddendijk. Daar geniet je heerlijk op een bankje met prachtig zicht over de Waddenzee.

Een bezoek aan het 45 meter hoge Vuurboetsduin mag niet ontbreken. Eenmaal in de vuurtoren kun je het hele eiland overzien. Oh! Vergeet niet een bezoek te brengen aan de nabijgelegen Vlielander Kaasbunker waar heerlijke zeewierkazen liggen te rijpen. Zeewier wat in de Waddenzee langs de Postweg wordt gekweekt.

Schitterende zonsondergangen op een haast verlaten strand
Je sluit de dag af vanaf een duin of op het Noordzeestrand waar je geniet van een schitterende zonsondergang.

Vlieland, de plek waar je heen moet voor een lekker (lang) weekend, midweek of weekje vakantie!

Benieuwd naar ervaringen van eilandbezoekers die je voor gingen? Bezoek Heerlijk Vlieland op Instagram of Facebook voor de mooiste foto’s, filmpjes en stories.

Ecodesign outdoor accessoiresWandelen in Noord Nederland