Zwerven door de heuvels in het noorden van Frankrijk.
Bij het horen van ‘Ardennen’ denken de meeste mensen al snel aan de Belgische Ardennen. De Ardennen strekken zich echter verder tot Luxemburg en Frankrijk. Ook in het Franse deel van de Ardennen vind je uitgestrekte, dichte bossen en (zij)rivieren. Hier vind je echte rust, omdat veel Ardennen-fans in België blijven hangen. Een perfect gebied voor een wandelroute dus.

Vier tips!

Lokale wandelroutes
Het Franse deel van de Ardennen is minder op toeristen gericht dan de Belgische Ardennen. Dat betekent dat het hier lastiger is wandelroutes te vinden. Bij de lokale VVV’s hebben ze handige wandelkaarten te koop, waarop vele bewegwijzerde routes goed aangegeven staan. Ook vind je vaak bij de dorpskerken een overzicht van welke wandelroutes in dat dorp starten.

Wandelen naar vreemde rotsformaties
Nabij Monthermé staan enkele bijzondere rotsformaties op een heuvel. Loop door het bos vanaf de bewoonde wereld naar de rotsen van Roc-la-Tour. Vanaf deze rotsen, die allen verschillen in vormen en grootte, heb je een weids uitzicht over de omliggende, met bomen begroeide heuvels. Op geen van hen zie je zulke rotsformaties als op Roc-la-Tour, en dat heeft ervoor gezorgd dat er veel legendes over deze rotsen bestaan: iets met een heer, een kasteel, de duivel en een haan.

Wandelen langs de Maas
De Maas stroomt dwars door de Franse Ardennen. In de diverse dorpen en steden langs de Maas starten wandelroutes die je langs een deel van deze grote rivier voeren. Start bijvoorbeeld in Ravin of Givet en maak gebruik van een wandelapp om de mooiste route uit te zetten.

Meerdaagse wandelingen door de Franse Ardennen
Om een langere afstand te wandelen, kun je een deel van een lange afstand wandelroute (Grande Randonnée) volgen. De GR14, GR16, GR122, GR12, GR654 en de GR12C doorkruizen dit gebied.

Meer tips en inspiratie voor deze zomer?
Download gratis het e-book ‘Op avontuur dichtbij huis’ van Travel Diaries, met inspirerende verhalen en praktische tips over duurzame en verrassende avonturen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Online Wandelaccessoires